Hoeveel moet u in aandelen beleggen? Het antwoord kan je verrassen.

Ik begrijp het. Het is eng. Vooral tegenwoordig, met de S&P 500 slechts 2,6% van zijn hoogste punt ooit van 4725,79 op 23 december 2021 (zie slotkoersgrafiek hieronder), en met de index die bijna dagelijks met meer dan 1% op en neer schommelt.

En als u ziet hoe berenmarkten de helft of meer van uw portefeuille kunnen wegvagen, waarbij het meestal jaren duurt om terug te komen, wordt het er niet gemakkelijker op om goed te slapen.

S&P 500 Wekelijkse slotkoersgrafiek

In 2021 bereikte de S&P 500 volgens Reuters 68 keer recordhoogtes, de hoogste frequentie in een generatie en de op één na hoogste in de geschiedenis.

Hoeveel hoger kan het?

Of nog zorgwekkender, hoe ver zal het dalen en hoe snel?

Investeren met bijna volledige veiligheid

Stel dat je 25 bent en dat je het geluk hebt een fatsoenlijke baan te hebben die het gemiddelde Amerikaanse inkomen betaalt voor Amerikanen van 25 tot 35 jaar, $ 71.566 volgens Statista.

Nu we toch bezig zijn, laten we zeggen dat u ook slim en zuinig genoeg bent om 15% van uw inkomen vóór belastingen opzij te zetten voor het pensioen van uw toekomstige zelf. Dat is $ 895 / maand.

Hulde!

En als we al deze rooskleurige veronderstellingen gaan maken, laten we zeggen dat u de komende 45 jaar elk jaar hetzelfde bedrag zult investeren (waardoor het aantal dollars wordt verhoogd dat moet worden aangepast voor inflatie).

Als u geen enkel risico wilt nemen, zoals beleggen in aandelen, en in plaats daarvan 100% in obligaties wilt beleggen, komt u uit op ergens tussen de $ 280.000 en $ 1,6 miljoen (in de huidige dollars).

Het gemiddelde? $ 830k.

Dit is de verdeling van uw toekomstige waarde van het nestei in miljoenen dollars op 70-jarige leeftijd, met 1274 voortschrijdende perioden van 45 jaar (elk gecompenseerd door een maand van de vorige), helemaal terug in 1871. Elke balk geeft aan hoeveel rollende 45-jaren -jaarsperioden eindigen in het specifieke bereik van $ 150.000 voor die balk – bijvoorbeeld ~ 270 van de 1274 voortschrijdende perioden van 45 jaar resulteerden in een nest tussen $ 450k en $ 600k.

Distributie van het laatste nestei

Niet te armoedig, toch?

Dat is ongeveer 12x uw huidige inkomen.

Maar wacht! Als we aannemen dat uw inkomen in reële termen met 2%/jaar groeit, is dat slechts 5x uw laatste salaris!

Aangezien de meeste experts aanbevelen om tussen 10x en 16x uw laatste salaris op te bouwen, zal dat gemiddelde geen groot pensioen financieren.

En als we kijken naar de minimale uitkomst, dan is dat een magere 1,7x je eindsalaris. Helemaal niet goed!

Gebruik mijn truc om rijk te worden zonder centjes te knijpen

Hier is een truc die ik nu al meer dan tien jaar gebruik (ik zou eerder zijn begonnen als ik er eerder aan had gedacht).

Telkens wanneer mijn inkomen stijgt, investeer ik ten minste de helft van de verhoging voor pensioen (ik streef eigenlijk 2/3). Omdat ik mezelf de rest laat uitgeven, gaat onze levensstandaard zelfs omhoog naarmate we onze spaarquote verhogen!

Stel dat u besluit precies dat te doen, en vast te houden aan uw strategie van 100% obligaties.

Hier is hoe het zou werken. Je aanvankelijke salaris was $ 71.566 en je zou 15% daarvan investeren, of $ 10.773 (ongeveer $ 895 / maand). Het volgende jaar gaan we ervan uit dat uw salaris met 2% stijgt, of $ 1421 tot $ 72.987. U laat uzelf de helft van die verhoging uitgeven, maar wijst de andere helft toe om uw spaargeld te versterken, van $ 10.773 tot $ 11.484. Hiermee verhoogt u uw spaarquote van 15% naar 15,7%.

Het volgende jaar gaan we ervan uit dat u nog een stijging van 2% krijgt, of $ 1460 tot $ 74.447. Nogmaals, u wijst de helft van die verhoging van $ 1460 toe aan uw spaargeld en verhoogt het van $ 11.484 naar $ 12.214. Dat verhoogt uw spaarquote van 15,7% in het tweede jaar naar 16,4%.

Elk volgend jaar verhoogt u uw investering met de helft van de stijging van 2%. Tegen het jaar 45 is uw spaarquote pijnloos gestegen tot 35,4%!

Zoals de volgende grafiek laat zien, zegt de geschiedenis dat uw uiteindelijke uitkomst hoogstwaarschijnlijk tussen $ 890k en $ 3,8 miljoen zal vallen, met een gemiddelde van $ 2,2 miljoen (in de dollars van vandaag).

Distributie van het laatste nestei

Hoe goed is dat in vergelijking met uw inkomen?

Het gemiddelde is 13x je laatste salaris. Dat zou je kunnen laten werken.

Maar wat als je pech hebt en de komende 45 jaar overeenkomen met de slechtste sinds 1871? Dan heb je maar 5x je laatste salaris. Minder dan de helft van wat de meeste experts aanbevelen.

Hier is een tabel met al die resultaten:

Tafel

Het is duidelijk dat het beste resultaat voor een constante 15% niet goed genoeg is, terwijl zelfs het gemiddelde resultaat goed is als u uw spaarquote elk jaar verhoogt.

Het slechtste geval is echter onaanvaardbaar slecht.

Kunnen we niet beter?

Waarom u zich geen zorgen hoeft te maken over beursverliezen als u voor de lange termijn belegt

Laten we al onze eerdere veronderstellingen behouden, behalve dat u besluit dat u de schommelingen van de aandelenmarkt kunt doorstaan ​​en nooit in paniek kunt verkopen.

U besluit voor 100% in aandelen te beleggen.

Nu is uw uitkomst tussen $ 950k en $ 7,1 miljoen, met een gemiddelde van $ 3,1 miljoen (allemaal in dollars van vandaag).

Distributie van het laatste nestei

Het gemiddelde is 18x je laatste salaris, maar in het slechtste geval 5,6x. Veel beter dan de 1,7x worst-case van obligaties, maar nog steeds niet goed genoeg.

De “No Penny Pinching”-methode met aandelen

Het gebruik van mijn truc om uw spaarquote elk jaar te verhogen, komt voor u door!

Uw uiteindelijke uitkomst zal hoogstwaarschijnlijk tussen de $ 2,1 miljoen en $ 13,5 miljoen zijn, met een gemiddelde van $ 6,4 miljoen.

Distributie van het laatste nestei

Dat is een verbazingwekkende 37x je laatste salaris voor het gemiddelde, en een acceptabele 12x in het ergste geval!

Tafel

Een beetje meer echt worden

Aangezien we in de realiteit leven, laten we onszelf niet voor de gek houden dat je vanaf je 25e 15% van je inkomen gaat investeren en doorgaat tot je 70e.

Laten we er in plaats daarvan van uitgaan dat u ‘slechts’ 30 jaar belegt.

Of dat nu begint op 25-jarige leeftijd en met pensioen gaat op 55-jarige leeftijd, of begint op 37-jarige leeftijd en met pensioen gaat op 67-jarige leeftijd, dit is een aannemelijker (maar nog steeds moeilijk!) scenario.

Hoe belegt u 30 jaar 100% in obligaties? (Hint: niet zo geweldig)

Laten we dezelfde analyses opnieuw maken voor de 1454 voortschrijdende perioden van 30 jaar sinds 1871, elk weer een maand verschoven ten opzichte van de vorige.

Als u een spaarpercentage van 15% aanhoudt, heeft u een waarschijnlijk resultaat tussen $ 200.000 en $ 890k, met een gemiddelde van $ 480k.

Distributie van het laatste nestei

Dat is slechts 4x je laatste salaris voor het gemiddelde geval, en een magere 1,6x worst case.

Gebruik mijn truc om uw spaarquote te verhogen, en uw resultaat eindigt tussen $ 450.000 en $ 1,7 miljoen, met een gemiddelde van $ 960k.

Distributie van het laatste nestei

In veelvouden van je laatste salaris is dat een niet zo goed 8x gemiddelde, en een niet zo goede 4x in het ergste geval. Zelfs het beste scenario geeft je slechts een redelijk acceptabele 13x.

Tafel

Aandelen voor de (30-jarige) overwinning (in de meeste gevallen)!

Als u in plaats daarvan gedurende 30 jaar dezelfde constante 15% doet en in aandelen belegt, komt u uit op tussen de $ 360k en $ 2,3 miljoen, met een gemiddelde van $ 1,1 miljoen.

Distributie van het laatste nestei

Dat is een nog steeds niet helemaal daar gemiddelde van 9x je laatste salaris, en een onaanvaardbare 2,8x worst case.

Verhoog uw spaarquote elk jaar zoals hierboven, en u krijgt tussen $670.000 en $4.1 miljoen, met een gemiddelde van $1,9 miljoen.

Distributie van het laatste nestei

Wat is dat in veelvouden van het laatste salaris?

Het gemiddelde is een gezonde 15x, terwijl het slechtste geval een nog steeds onaanvaardbare 5x is.

Tafel

De goedmaker hier is dat 80% van de historische resultaten u op meer dan 10x uw laatste salaris brengen, en de gemiddelde uitkomst is aanzienlijk beter dan de best-case uitkomst van obligaties.

Het komt neer op

Historische gegevens van Yale-econoom Robert Shiller uit 1871 laten zien dat beleggen in aandelen voor de lange termijn beter is dan beleggen in obligaties. Vergelijking van de worstcaseresultaten na 30 jaar laat zien dat aandelen met een aardverschuiving winnen.

Terwijl het ergste geval van obligaties uiteindelijk meer dan 37% van uw totale investering verliest (in reële termen, uitgaande van een voor inflatie gecorrigeerde constante van $ 895/maand), is dat aantal voor aandelen een winst van 11% – en dat is in het slechtste geval.

In het gemiddelde geval verhogen obligaties uw totale investering met 49%, terwijl aandelen dat overtreffen met een verbazingwekkende stijging van 240%!

Over het algemeen geldt dat hoe langer u investeert, hoe minder groei u nodig heeft; maar misschien pervers, hoe minder risicovol het zal zijn om op de aandelenmarkt te beleggen.

Als je laat begint, moet je veel meer opzij zetten. Als u bijvoorbeeld begint op 32-jarige leeftijd in plaats van op 22-jarige leeftijd, moet u uw jaarlijkse investering bijna verdubbelen en vanaf 42-jarige leeftijd meer dan het dubbele!

Daarom moet u zo snel mogelijk beginnen met beleggen, zoveel mogelijk in overeenstemming met een leven dat de moeite waard is. Dit is ook de reden waarom beleggen in aandelen (met ten minste een gezond deel van uw portefeuille) u waarschijnlijk een beter resultaat zal opleveren.

Voorbehoud en alternatieven

Het gemiddelde historische rendement voor aandelen en obligaties is respectievelijk 7,0%/jaar en 2,6%/jaar (gecorrigeerd voor inflatie). Dat is de reden waarom 100% beleggen in aandelen historisch gezien beter was dan 100% beleggen in obligaties. Dat veronderstelt echter dat je het lef hebt om door dik en dun vol te houden, of de markt nu 30% stijgt of een misselijkmakende 50% daalt.

Weinig mensen doen dat.

Daarom raden de meeste financiële adviseurs een minder agressieve houding aan. Hier zijn drie voorbeelden:

Een constante 60/40 aandelen-/obligatieportefeuille (houdt vast aan 60% in aandelen en 40% in obligaties op alle leeftijden) Een aandelenpercentage van 100 minus uw leeftijd (bijv. 65% aandelen op 35-jarige leeftijd en 35% op 65-jarige leeftijd) )Een aandelenpercentage van 120 min uw leeftijd (bijv. 85% aandelen op 35-jarige leeftijd en 55% op 65-jarige leeftijd)

Laten we proberen een idee te krijgen van hoe uw rendement kan variëren als u deze conservatievere alternatieven volgt.

Als u bijvoorbeeld $ 895/maand in reële termen gedurende 45 jaar in aandelen belegt, zou u ongeveer $ 3,3 miljoen verwachten. Investeer in plaats daarvan in een 60/40-portefeuille van aandelen en obligaties, en dat daalt tot $ 1,9 miljoen, 41% minder.

Gebruik de meest agressieve van deze meer conservatieve alternatieven, 120 minus uw leeftijd als uw aandelenpercentage, en $ 895 (aangepast voor inflatie) geïnvesteerd elke maand zou u (gemiddeld) naar een inflatie-gecorrigeerde $ 2,3 miljoen brengen, 32% minder dan het gemiddelde resultaat met een constante 100%-voorraadtoewijzing.

Zoals u kunt zien, zal alles dat minder agressief is dan 100% aandelen gemiddeld niet zo goed presteren. Als u echter door uw portefeuille minder agressief te houden, goed kunt slapen en paniekverkopen op de bodem van een berenmarkt kunt voorkomen, is dit waarschijnlijk de juiste keuze voor u.

Ben je klaar om meer van het leven te genieten met minder geldstress?

Meld u aan om wekelijkse inzichten van Wealthtender te ontvangen met handige geldtips en frisse ideeën om u te helpen uw financiële doelen te bereiken.

Profielfoto van Opher Ganel

Over de auteur

Opher Ganel

Mijn carrière heeft veel onvoorspelbare wendingen gehad. Een MSc in theoretische fysica, PhD in experimentele hoge-energiefysica, postdoc in deeltjesdetector R&D, onderzoekspositie in experimentele kosmische stralingsfysica (inclusief een paar bezoeken aan Antarctica), een korte periode bij een klein ingenieursbureau dat NASA ondersteunt, gevolgd door het starten van mijn eigen kleine adviespraktijk ter ondersteuning van NASA-projecten en -programma’s. Ondertussen begon ik andere micro-ondernemingen en hielp ik mijn vrouw bij het starten en uitbouwen van haar eigen praktijk voor huwelijks- en gezinstherapie. Nu gebruik ik al deze ervaringen om ook financiële strategiediensten aan te bieden om onafhankelijke professionals te helpen hun persoonlijke en zakelijke financiële doelen te bereiken.

Maak contact met mij op mijn eigen site: OpherGanel.com en/of volg mijn Medium-publicatie: medium.com/financial-strategy/.

This post Hoeveel moet u in aandelen beleggen? Het antwoord kan je verrassen.
was original published at “https://wealthtender.com/insights/investing/how-much-should-you-invest-in-stocks/”