Financieel adviseurs voor hoogbetaalde werknemers

U mag zich gelukkig prijzen dat u een bovengemiddeld salaris verdient, maar naarmate uw jaarlijkse vergoeding stijgt, neemt ook de complexiteit van uw persoonlijke financiën en belastingen vaak toe.

Van beperkingen op hoeveel u kunt investeren in uw 401 (k) -plan tot het navigeren door de alfabetsoep van executive benefits (bijv. ISO’s, NQSO’s, RSU’s), u heeft veel te overwegen als een zeer goedbetaalde werknemer.

De term “hoogbetaalde werknemer” klinkt misschien subjectief op basis van iemands eigen perceptie van hoeveel vergoeding gelijk staat aan “zeer gecompenseerd” zijn. De Internal Revenue Service heeft echter zijn eigen definitie:

Vraag de IRS: bent u een sterk gecompenseerde werknemer (HCE)?

Hooggecompenseerde werknemer – Een persoon die:

Bezat op enig moment gedurende het jaar of het voorgaande jaar meer dan 5% van het belang in het bedrijf, ongeacht hoeveel vergoeding die persoon verdiende of ontving, of voor het voorgaande jaar een vergoeding van meer dan $ 125.000 van het bedrijf ontving (als de het voorgaande jaar is 2019, 130.000 als het voorgaande jaar 2020 of 2021 is en $ 135.000 als het voorgaande 2022 is), en, als de werkgever dat wenst, behoorde hij tot de top 20% van de werknemers wanneer gerangschikt op compensatie.

(Bron: Belastingdienst)

Als hoogbetaalde werknemer (HCE) hebt u unieke behoeften op het gebied van financiële planning, of u nu net begint in uw carrière of aftelt naar uw pensioen over een paar jaar. Gezien de complexiteit van uw beloningspakket, is het logisch om te werken met financiële professionals die de ins en outs van aandelencompensatie begrijpen, met name de regels van de Internal Revenue Service met betrekking tot aandelenopties, beperkte aandelen en andere vormen van op aandelen gebaseerde beloningen.

Als u overweegt om met een financieel adviseur samen te werken, hoe weet u dan zeker dat u een adviseur inhuurt die uw unieke behoeften als HCE echt begrijpt?

Gelukkig heeft u vandaag de dag meer opties dan ooit tevoren om een ​​gespecialiseerde financieel adviseur te vinden met de kennis en ervaring om u te helpen bij het navigeren door de complexiteit van uw compensatieplan. Naast het onderzoeken van financiële adviseurs in uw buurt, vindt u misschien de beste financiële adviseur voor u die in verschillende staten woont en gemakkelijk virtueel is om mee samen te werken, vaak via bijvoorbeeld online Zoom-vergaderingen.

Dus is een financieel adviseur die gespecialiseerd is in het bedienen van hoogbetaalde werknemers geschikt voor u?

Laten we meer te weten komen door antwoorden te krijgen van financiële adviseurs op Wealthtender die hun visie geven op de mogelijke voordelen van het werken met een specialist.

👩‍💼 Maak kennis met financiële adviseurs die gespecialiseerd zijn in het bedienen van hooggecompenseerde werknemers

Deze pagina is opgedeeld in secties om u te helpen snel de informatie te vinden die u nodig heeft en om antwoord op uw vragen te krijgen:

Vraag en antwoord met financieel adviseurs die gespecialiseerd zijn in het bedienen van hooggecompenseerde werknemersKrijg antwoorden op uw vragen over financiële planning voor hooggecompenseerde werknemersBlader door gerelateerde artikelen

– Financiële adviseurs die gespecialiseerd zijn in het bedienen van hoogbetaalde werknemers –

Drie vragen met Todd Pouliot, AIF:

We hebben de in Cleveland gevestigde financieel adviseur Todd Pouliot gevraagd om drie vragen te beantwoorden die hij vaak hoort van goedbetaalde werknemers:

V: Ik verwacht een promotie waarbij voor het eerst aandelenopties als onderdeel van mijn compensatiepakket zullen worden opgenomen. Ik ben enthousiast over het potentiële voordeel van de opties, maar maak me zorgen over de fiscale implicaties. Waar moet ik aan denken?

Todd: Als je een promotie of loonsverhoging op je werk ontvangt, kan dit evenement gepaard gaan met een aantal veranderingen die van invloed kunnen zijn op je financiële situatie. Wanneer we klanten ontmoeten die zich voorbereiden op een promotie, bekijken we de mogelijke financiële impact, waaronder:

Kasstroom en inkomen

Zal uw cashflow veranderen als gevolg van de verhoging of een aanvullende vergoeding die bij de promotie hoort? Zal deze verandering van invloed zijn op uw vermogen om te sparen voor uw pensioen en andere doelen? Als dat zo is, werk dan om uw spaargeld te vergroten op gebieden zoals uw pensioenplan, HSA en andere.

Werknemersvoordelen

In het geval van een promotie, brengt de nieuwe baan extra voordelen met zich mee waar u rekening mee moet houden? Deze extra voordelen kunnen een op aandelen gebaseerde vergoeding of uitgestelde vergoeding zijn.

Pensioenplannen en uitgestelde vergoedingen

Heeft u in het geval van een promotie nu extra voordelen, zoals op aandelen gebaseerde vergoedingen, uitgestelde vergoedingen en/of een aandelenpositie in uw bedrijf? Als dat zo is, zijn er een aantal planningskwesties waarmee u rekening moet houden. Zal het hogere inkomen van invloed zijn op uw vermogen om bijdragen aan een Roth IRA te doen of bijdragen af ​​te trekken aan een traditionele IRA? Zorg ervoor dat u uw door de werkgever gesponsorde pensioenplan volledig financiert. onze klanten zullen aandelenopties of beperkte voorraad ontvangen als onderdeel van hun promotie, er zijn een aantal planningsitems waar we onze klanten doorheen zullen helpen.

Je bankrekening zal je dankbaar zijn

We delen elke week handige geldtips om u te helpen meer van het leven te genieten met minder geldstress.

Maak kennis met Todd Pouliot:

Bekijk Todd’s profielpagina op Wealthtender of bezoek zijn website voor meer informatie.

Bent u een financieel adviseur die gespecialiseerd is in het bedienen van werknemers met aandelencompensatie?

✅ Word toegevoegd als specialist op dit gebied in onze volgende maandelijkse update (afhankelijk van beschikbaarheid en kwalificatiecriteria.)
✅ Meld u vandaag nog aan en sluit u aan bij financiële adviseurs die hun ideale klanten aantrekken op Wealthtender
✅ Of vraag meer informatie aan per e-mail:

Belasting- en verzekeringsplanning

Uw hogere vergoeding kan enkele extra fiscale planningsproblemen opleveren. U wilt er op zijn minst voor zorgen dat uw inhouding wordt aangepast om ervoor te zorgen dat u geen forse belastingbetaling hoeft te betalen. Uw nieuwe inkomen verdient mogelijk een verhoging van de dekking van de levensverzekering en/of de arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Uw promotie kan een grote financiële impact hebben, en een financieel adviseur die gespecialiseerd is in het werken met goedbetaalde werknemers kan u helpen het meeste uit uw loopbaanontwikkeling te halen.

Bezoek deze pagina voor meer informatie en aanvullende inzichten van Todd.

📺 Video: met welke problemen moet ik rekening houden als ik een promotie of salarisverhoging krijg op het werk?

V: Welke begeleiding kunt u bieden aan mensen met een aanzienlijke blootstelling aan aandelen in hun werkgever via aandelenopties die niet zeker weten of ze een financieel adviseur moeten inhuren, zodat ze een beter geïnformeerde en weloverwogen beslissing kunnen nemen?

Todd: De eerste reactie die ik voor iedereen heb, is mijn persoonlijke verhaal te overwegen over het hebben van alle of een groot deel van uw investeringen in het bedrijf waarvoor u werkt:

Verschillende dingen in mijn leven hebben ertoe geleid dat ik een roeping heb gekregen om mensen te helpen. Nadat ik zag hoe mijn vader zijn pensioen aanzienlijk zag verminderen met het bedrijf waarvoor hij werkte sinds hij 16 was en 27 jaar lang de ladder bleef beklimmen en failliet ging, deed het me aandacht schenken aan de wereld om me heen.

Hij verloor zijn baan, een aanzienlijke vermindering van zijn pensioen- en pensioenplan, en vooral een middel om voor zijn gezin te zorgen. Het deed me beseffen dat hard werken loont en dat je soms dingen niet in de hand hebt.

Hij had opnieuw pech toen ik hem een ​​klein fortuin aan aandelenopties zag verliezen een maand nadat hij met pensioen was gegaan omdat iemand de misdaad van verduistering had begaan binnen het bedrijf dat hij hielp opbouwen. Deze misdaad dwong hem om nog 15 jaar te blijven werken voordat hij voelde dat hij met pensioen kon. Nogmaals, hard werken wierp zijn vruchten af, maar externe krachten hadden een negatieve invloed op niet alleen zijn pensioenportefeuille, maar ook op zijn gezin en zijn toekomst.

Hoewel het verhaal van mijn vader goed afloopt, zijn de lessen al vele malen bewezen. Zoek een adviseur die professioneel voor u persoonlijk aan de slag gaat. Geleerd; Leg niet al uw eieren in één mand en u heeft misschien iemand anders nodig dan het bedrijf waarvoor u werkt om u te helpen bij het plannen van uw pensioen.

Het is ook belangrijk dat u begrijpt dat ISO, NQSO, RSU en andere personeelsbeloningen zoals Phantom Stock Options allemaal verschillend zijn en verschillende problemen en oplossingen hebben:

Met welke problemen moet ik rekening houden bij mijn Incentive Stock Options (ISO)?

Incentive Stock Options (ISO’s) zijn een vorm van aandelencompensatie, waarbij werknemers een aandeel krijgen in de potentiële waardestijging van een bedrijf, met een fiscale voorkeursbehandeling. Beslissen of en wanneer ISO’s moeten worden uitgeoefend en aandelen moeten worden verkocht, kan moeilijk zijn en vereist een analyse van de kasstroom, complexe belastingplanning en een langetermijnstrategie.

Onderwerpen met betrekking tot ISO’s die we graag met klanten bespreken, zijn onder meer:

Aandachtspunten bij toekenning Implicaties van uitoefening, inclusief vroege uitoefening en post-vesting Fiscale overwegingen en de IRC §83(b)-verkiezingAandelenbezit- en verkoopstrategieën Concentratie en andere risico’s

Welke zaken moet ik overwegen met betrekking tot mijn niet-gekwalificeerde aandelenopties (NQSO)?

Niet-gekwalificeerde aandelenopties (“NQSO’s”) zijn een veel voorkomende vorm van aandelencompensatie, die een aandeel bieden in de potentiële waardestijging van een bedrijf. Veel hoogbetaalde werknemers krijgen NQSO’s als werknemer van een uitgevende onderneming of als functionaris, directeur, aannemer of adviseur. Beslissen of en wanneer u uw NQSO’s moet uitoefenen en aandelen moet verkopen, kan moeilijk zijn en vereist een analyse van de kasstroom, complexe belastingplanning en een langetermijnstrategie.

Onderwerpen met betrekking tot NQSO’s die we graag met klanten bespreken, zijn onder meer:

Aandachtspunten bij toekenning Implicaties van uitoefening, inclusief vroege uitoefening en post-vesting Fiscale overwegingen en de IRC §83(b)-verkiezingAandelenbezit- en verkoopstrategieën Concentratie en andere risico’s

Welke zaken moet ik overwegen met betrekking tot mijn Restricted Stock Units (RSU)?

Restricted Stock Units (RSU’s) zijn een populaire vorm van aandelencompensatie die, nadat ze onvoorwaardelijk zijn geworden, resulteren in de ontvangst door een werknemer van aandelen van het bedrijf of een contante uitbetaling. Net als bij een bonus, kunnen RSU’s een positieve invloed hebben op uw cashflow, maar ze brengen belastingen met zich mee die planning vereisen. Veel van onze klanten hebben tijdens hun loopbaan RSU’s gekregen (of krijgen) van hun werkgever. Als u RSU’s ontvangt, is het belangrijk om inzicht te krijgen in hoe deze belangen passen in uw algehele financiële plan.

Onderwerpen met betrekking tot RSU’s die we graag met klanten bespreken, zijn onder meer:

Belangrijkste kenmerken van RSU’sGewone inkomstenbelastingoverwegingen bij het onvoorwaardelijk worden Overwegingen voor vermogenswinstbelasting bij verkoopOverwegingen voor bedrijfsaandelen en -portefeuilles

V: Mijn bedrijf biedt een ESPP aan, maar ik weet niet zeker of ik moet deelnemen. Wat zijn de belangrijkste factoren waarmee ik rekening moet houden om te beslissen?

Todd: U moet rekening houden met de fiscale implicaties van beleggen via uw ESPP om te bepalen wat de belastbare gevolgen zullen zijn bij de verkoop van aandelen die via de ESPP zijn verworven. Bekijk de onderstaande video en bezoek deze pagina voor meer informatie: Moet ik belasting betalen over mijn gekwalificeerde werknemersaankoopplan ESPP?

🙋‍♀️ Heeft u vragen over financiële planning voor hoogbetaalde werknemers?

Krijg antwoorden van het Wealthtender-netwerk van financiële professionals en onderwijzers.

Over de auteur
Brian Thorp, oprichter en CEO van Wealthtender profielfoto

Brian Thorp

Oprichter en CEO, Wealthtender

Brian en zijn vrouw wonen in Texas en genieten van de diversiteit van Houston en de levendigheid van Austin.

Met meer dan 25 jaar in de financiële dienstverlening, past Brian zijn ervaring en passie toe bij Wealthtender om meer mensen te helpen genieten van het leven met minder geldstress.

Maak contact met Brian op LinkedIn

This post Financieel adviseurs voor hoogbetaalde werknemers
was original published at “https://wealthtender.com/insights/financial-planning/financial-advisors-highly-compensated-employees/”