Hoe u uw belastingteruggave kunt gebruiken om uw krediet op te bouwen?

Hoe u uw belastingteruggave kunt gebruiken om uw krediet op te bouwen?

In februari zijn de meesten van ons onze nieuwjaarsresolutie vergeten om meer te sparen of krediet op te bouwen. Maar de tijd voor belastingteruggave is een van de beste kansen om die financiële resoluties waar te maken.

Als u in het verleden moeite heeft gehad om krediet op te bouwen, kunt u mogelijk uw belastingteruggave gebruiken om een ​​beter krediet op te bouwen. Maar u kunt niet zomaar een betere kredietscore kopen. In plaats daarvan moet u uw geld strategisch inzetten om ervoor te zorgen dat u uw score zoveel mogelijk verhoogt.

We werken samen met Self om u te helpen begrijpen hoe u uw belastingteruggave aan het werk kunt zetten om uw krediet op te bouwen. Bekijk Self hier en kijk hoe je nu meteen aan de slag kunt >>

De componenten van een kredietscore

Voordat u uw belastingteruggave kunt laten werken, moet u weten hoe kredietopbouw werkt. Het kredietsysteem lijkt misschien verwarrend. Maar als u de basis kent, kunt u uw geld zo goed mogelijk gebruiken.

Betalingsgeschiedenis: Betalingsgeschiedenis meet uw record van tijdige betalingen voor uw schulden. Het is goed voor 35% van uw totale kredietscore. Gebruiksratio: De gebruiksratio is het bedrag dat u verschuldigd bent ten opzichte van het kredietbedrag dat voor u beschikbaar is. Kredietgebruik is goed voor 30% van uw totale kredietscore. Lengte van kredietgeschiedenis: De lengte van de kredietgeschiedenis is de gemiddelde leeftijd van uw kredietrekeningen en is de verklaring voor uw meest recente opening van een kredietrekening. Mensen met een langere kredietgeschiedenis hebben doorgaans hogere kredietscores. De lengte van de kredietgeschiedenis is goed voor 15% van uw kredietscore.
Kredietmix: Kredietmix is ​​het aantal en type leningen dat u heeft. Kredietverstrekkers willen vaak uw gedrag zien met leningen op afbetaling (zoals studieleningen, autoleningen en persoonlijke leningen) en uw gedrag met doorlopend krediet (zoals creditcards). Kredietmix is ​​goed voor 10% van uw kredietscore.
Nieuwe kredietaanvragen: kredietaanvragen geven aan dat u een kredietverstrekker om een ​​nieuwe kredietvorm hebt gevraagd. Doorgaans groeperen de kredietscorende bedrijven leningaanvragen voor een hypotheek of een autolening samen. Ze begrijpen dat mensen misschien willen shoppen voor de beste tarieven. Maar veel recente kredietaanvragen voor persoonlijke leningen of creditcards zijn een rode vlag voor kredietverstrekkers. Ze zijn bang dat je wanhopig op zoek bent naar geld. Nieuwe kredietaanvragen zijn goed voor 10% van uw kredietscore.
Kredietscorebereik

Hoe een belastingteruggave u kan helpen krediet op te bouwen

Een belastingteruggave kan een meevaller zijn en zal niet rechtstreeks worden gerapporteerd aan de drie grote kredietbureaus. Ontvangers van terugbetalingen kunnen hun nieuwe geld echter aan het werk zetten om hun krediet op te bouwen. Hier zijn vier manieren waarop u uw teruggave kunt gebruiken om krediet op te bouwen.

Betaal maximale creditcards af

Kredietgebruik is goed voor 30% van uw kredietscore. Wanneer u de maximale kredietlimieten hebt bereikt, krijgt uw kredietscore een klap en is de kans kleiner dat kredietverstrekkers u krediet verlenen.

Schulden afbetalen is een van de snelste manieren om uw credit score te verbeteren. Wanneer u uw kredietgebruik vermindert, interpreteren kredietscoremodellen dit doorgaans als positief.

Als uw creditcard een limiet van $ 500 heeft, wilt u op elk moment minder dan $ 150 op de creditcard verschuldigd zijn. Wanneer u uw belastingteruggave gebruikt om uw creditcardschuld af te betalen, zal uw kredietgebruik dalen en kan uw score een boost krijgen. Het wordt algemeen aanbevolen dat u wilt streven naar een kredietgebruiksratio van minder dan 30%.

Het gebruik van een belastingteruggave om uw lening met de hoogste rente af te betalen, kan ook als een enorme overwinning voelen op uw reis om schuldenvrij te worden. Wanneer u een volledige kaart afbetaalt, zijn uw minimumbetalingen nu meestal $ 0, zodat u meer geld naar uw minst favoriete schuld kunt sturen.

Houd het als een noodfonds

Als u uw belastingteruggave op een spaarrekening zet, bouwt u niet meteen uw krediet op. Maar als u contant geld bij de hand heeft, kunt u ervoor zorgen dat u niet met creditcards leent of betaaldagleningen gebruikt in geval van nood.

De gemiddelde belastingteruggave voor het indieningsseizoen van 2020 was $ 2.535. Als u dit jaar een terugbetaling van vergelijkbare grootte ontvangt, heeft u mogelijk meer dan genoeg om een ​​autoreparatie, een onverwachte parkeerkaart of reparaties voor een kapot apparaat te dekken.

Geld in contanten aanhouden kan helpen als het leven niet loopt zoals verwacht. Contant bij de hand betekent dat u misschien niet hoeft te beslissen tussen het betalen van uw lening of het afhandelen van de noodsituatie. Door door te gaan met het afbetalen van uw schuld, vermindert u niet alleen uw kredietgebruik, maar verbetert u ook uw betalingsgeschiedenis, aangezien uw betalingen tijdens een noodgeval op schema kunnen blijven.

Verwant: Hoeveel moet u hebben in een noodfonds?

Gebruik het om een ​​kredietopbouwlening te openen

Mensen zonder krediet hebben misschien een plek nodig om krediet op te bouwen. Mensen in dit kamp willen misschien hun belastingteruggave gebruiken om een ​​kredietopbouwlening af te sluiten.

Een kredietopbouwlening is een persoonlijke lening die is ontworpen om de kredietnemer te helpen in de loop van de tijd krediet op te bouwen. Eerst wordt het volledige geleende bedrag op een door een bank gehouden Certificate of Deposit (CD) gezet waar de lener er niet rechtstreeks toegang toe heeft. Vervolgens betaalt de lener gedurende een bepaalde tijd, vaak 12 tot 24 maanden. Gedurende die periode wordt de betalingsgeschiedenis gerapporteerd aan drie grote kredietbureaus. Aan het einde van de leentermijn ontvangt de lener het geld van die initiële CD, verminderd met eventuele verschuldigde rente en vergoedingen.

Bedrijven zoals Self bieden deze kredietopbouwleningen aan. Aspirant-kredietbouwers kunnen kiezen tussen maandelijkse betalingen van $ 25 tot $ 150 voor hun kredietopbouwende leningen*.

Mensen die in het verleden moeite hebben gehad met het opbouwen van spaargeld en krediet, kunnen hun belastingteruggave gebruiken om een ​​kredietopbouwlening te openen. Leners kunnen hun terugbetalingscheque op een gloednieuwe bankrekening storten, los van hun hoofdrekening. Vervolgens kunnen ze automatische betalingen van hun nieuwe bankrekening instellen voor hun kredietopbouwlening. Door de betalingen te automatiseren, zorgen leners ervoor dat de betaling op een specifieke datum wordt gedaan, waardoor mogelijk late betalingen en andere valkuilen worden vermeden.

Bekijk hier ons Self Credit Builder-account en ga aan de slag >>

Open een beveiligde creditcard

Beveiligde creditcards zijn creditcards waarvoor klanten een aanbetaling moeten doen die de kredietlijn veilig stelt. Een persoon kan bijvoorbeeld een aanbetaling van $ 300 doen om een ​​kredietlijn van $ 300 te creëren. Dan kan die persoon de creditcard gebruiken en regelmatig afbetalen. Dit creëert een trackrecord van betalingsgeschiedenis die de kredietscore van een persoon kan verhogen wanneer betalingen op tijd worden gedaan.

Kredietverstrekkers willen misschien een trend van positief kredietopbouwend gedrag zien voordat ze grotere leningen verstrekken, zoals een woninghypotheek of een autolening met een lage rente. Door uw belastingteruggave te gebruiken om een ​​creditcard te beveiligen, krijgt u de kans om dit gedrag te vertonen.

Verschillende creditcardmaatschappijen bieden beveiligde creditcards aan, maar veel van deze kaarten zijn beladen met hoge kosten en onmogelijk verwarrende voorwaarden. Self staat haar leners toe om een ​​beveiligde creditcard te openen met behulp van de spaarvoortgang in hun kredietopbouwende leningsrekening als zekerheid. Als u de Self Visa®-creditcard wilt openen, moet u een open Credit Builder-account hebben met een goede reputatie, 3 tijdige betalingen doen en minimaal $ 100 sparen. Dan kunt u de beveiligde creditcard aanvragen.**

Het hebben van zowel een persoonlijke lening als een creditcard verbetert uw kredietmix, wat uw score kan verhogen. Het kan u ook helpen krediet op te bouwen, op voorwaarde dat u elke maand voor beide accounts tijdig betaalt.

Gebruik uw belastingteruggave om hier een beveiligde creditcard met Self in te stellen >>

Vermijd deze valkuilen voor belastingteruggave als u probeert krediet op te bouwen

U kunt uw belastingteruggave mogelijk aan het werk zetten om u te helpen uw tegoed op te bouwen. Maar er zijn valkuilen die kredietverstrekkers tijdens belastingtijd moeten vermijden.

Voorschotleningen terugbetalen

Afhankelijk van het belastingkantoor of de kredietverstrekker, wordt het terugbetalen van voorschotleningen mogelijk niet gerapporteerd aan de drie belangrijkste kredietbureaus – u zou dit moeten navragen bij de individuele kredietverstrekkers. Hoewel u rente en kosten betaalt, zult u, als de teruggave van de lening niet wordt gerapporteerd, uw kredietscore niet verbeteren door een van deze leningen aan te gaan.

Een aanbetaling doen op een voertuig dat u zich niet kunt veroorloven

Een belastingteruggave kan een bonus zijn en veel mensen willen het geld gebruiken om een ​​aanbetaling op een auto te doen. In sommige gevallen is dit een goede besteding van het extra geld.

Helaas is het onwaarschijnlijk dat mensen met een beperkte of slechte kredietgeschiedenis een redelijk tarief voor een autolening zullen vinden. Tarieven op autoleningen kunnen oplopen tot 36%. Als uw autolening tarieven in de dubbele cijfers heeft, kunt u moeite hebben om de leningbetalingen te betalen. “Koop hier, betaal hier” autodealers profiteren vaak van mensen rond belastingteruggavetijd. Ze eisen enorme aanbetalingen. Vervolgens verstrekken ze leningen die veel mensen moeilijk terug kunnen betalen.

Leners die betalingen op hun autoleningen missen, hebben meer kans om hun auto terug in bezit te krijgen. In het proces kunnen de gemiste betalingen hun tegoed vernietigen. Probeer indien mogelijk uw krediet op te bouwen voordat u een autolening nodig heeft. Zo kom je in aanmerking voor een lening tegen een lagere rente.

Betalen voor verbeterd krediet

“Credit Repair”-bedrijven adverteren vaak dat ze uw kredietscore tegen een vergoeding kunnen verbeteren. Doorgaans betwisten deze programma’s negatieve kredietgebeurtenissen op uw kredietrapport. Dit kunt u zelf doen als uw rapport fouten bevat. Maar als uw rapport juist is, zal het betwisten van informatie uw kredietwaardigheid niet vergroten.

Hoewel de bedrijven er misschien niet in slagen u te helpen krediet op te bouwen, kunnen ze er misschien wel in slagen om enkele honderden dollars van u af te nemen. Vermijd deze oplichting. De enige manier om krediet op te bouwen is door positief kredietgedrag aan te tonen.

Laatste gedachten

U krijgt uw belastingteruggave maar één keer per jaar. In plaats van het uit te geven aan iets waar u over een paar weken later dit jaar misschien geen interesse meer in hebt, kunt u het dit jaar gebruiken om uw krediet op te bouwen – wat u kan helpen om over de hele linie betere financiële resultaten te behalen.

Onthoud dat een hogere kredietscore u kan helpen:

Geen borgsommen hoeven te betalen voor nutsvoorzieningen zoals mobiele telefoons of stroomKrijg lagere verzekeringspremiesJe kunt dat appartement huren waar je op hebt gewachtKrijg lagere rentetarieven op autoleningen en hypotheken

Kortom: het verbeteren van uw credit score kan u VEEL geld besparen! En het gebruik van uw belastingteruggave met tools zoals Self’s Credit Builder-account en vervolgens het instellen van een beveiligde kaart kan een grote bijdrage leveren om dit mogelijk te maken.

Bekijk Self hier en ga aan de slag >>

BEKENDMAKING

Alle Credit Builder-accounts gemaakt door Lead Bank, Member FDIC, Equal Housing Lender, Sunrise Banks, NA Member FDIC, Equal Housing Lender of SouthState Bank, NA Member FDIC, Equal Housing Lender. Onder voorbehoud van identiteitsverificatie. Individuele leners moeten Amerikaans staatsburger of permanent ingezetene zijn en minstens 18 jaar oud zijn. Geldige bankrekening en burgerservicenummer zijn vereist. Alle leningen zijn onderworpen aan ID-verificatie en beoordeling en goedkeuring door consumentenrapporten. Resultaten zijn niet gegarandeerd. Verbetering van uw credit score is afhankelijk van uw specifieke situatie en financieel gedrag. Als u niet elke maand op de vervaldatum van de betaling de maandelijkse minimumbetalingen doet, kan dit leiden tot achterstallige betalingsrapportage aan kredietbureaus, wat een negatieve invloed kan hebben op uw kredietscore. Dit product verwijdert geen negatieve kredietgeschiedenis uit uw kredietrapport. Alle leningen onder voorbehoud van goedkeuring. Alle depositocertificaten (CD) worden gedeponeerd bij Lead Bank, Member FDIC, Sunrise Banks, NA, Member FDIC of SouthState Bank, NA, Member FDIC.

* Voorbeeldproducten: een lening met een maandelijkse betaling van $ 25, looptijd van 24 maanden met administratiekosten van $ 9 tegen een jaarlijks percentage van 15,92% met een financieringslast van $ 89; Een lening met een maandelijkse betaling van $ 35, looptijd van 24 maanden met administratiekosten van $ 9 tegen een jaarlijks percentage van 15,97% met financieringskosten van $ 125; Een lening met een maandelijkse betaling van $ 48, termijn van 12 maanden met administratiekosten van $ 9 tegen een jaarlijks percentage van 15,65% met een financieringslast van $ 46; Een lening met een maandelijkse betaling van $ 150, looptijd van 12 maanden met administratiekosten van $ 9 tegen een jaarlijks percentage van 15,91% met financieringskosten van $ 146. Raadpleeg www.Self.inc/pricing voor de meest recente prijsopties.

** Alle vereisten zijn onder voorbehoud.

This post Hoe u uw belastingteruggave kunt gebruiken om uw krediet op te bouwen?
was original published at “https://thecollegeinvestor.com/39364/use-your-tax-refund-to-build-your-credit/”