Hoe werken aandelen in 2022? Dit is wat u moet weten

Hoe werken aandelen? Dat lijkt een vraag die je moet weten voordat je gaat beleggen. Met de miljarden dollars die zijn geïnvesteerd in pensioenregelingen van werkgevers, hebben veel mensen echter geen antwoord op die vraag.

We zullen ons best doen om u kennis op expertniveau te geven van de ins en outs van hoe aandelen werken en waarom ze belangrijk zijn voor beleggers hier, evenals een snelle duik in wat u moet doen om succes te vinden wanneer u uw geld inlegt hen.

Wat zijn aandelen?

Een aandeel vertegenwoordigt een middel voor bedrijven om kapitaal aan te trekken buiten een reguliere inkomstenstroom om. Wanneer bedrijven aandelen verkopen, verkopen ze een klein stukje eigendom dat geïnteresseerde investeerders kunnen kopen. Daarbij krijgen beleggers stemrecht, dividenden en eventuele winsten uit stijgingen op de aandelenmarkt.

Aandelen en IPO’s

Bedrijven beginnen als particulier bezit en zijn niet genoteerd aan een beurs. De leiders moeten besluiten om aandelen aan het grote publiek te gaan verkopen via een beursintroductie (IPO).

Bedrijven kiezen hoeveel individuele aandelen ze beschikbaar willen stellen tijdens het IPO-proces en de initiële prijs van elk aandeel. Dit proces, ook wel bekend als ‘naar de beurs gaan’, duurt doorgaans ongeveer zes maanden. Na het voltooien van dit eerste aanbod, noteren beursgenoteerde bedrijven op de aandelenmarkt.

Eenmaal genoteerd op een beurs, kan de aandelenkoers van een bedrijf fluctueren, afhankelijk van verschillende specifieke elementen.

Wat bepaalt de aandelenkoersen?

In zekere zin worden aandelen geprijsd op basis van vraag en aanbod. Bedrijven hebben een eindig aantal aandelen en elke belegger die aandelen wil kopen, moet beslissen of de prijs een aankoop rechtvaardigt. Wanneer een aandeel in de schijnwerpers staat, stijgen de prijzen en willen beleggers een stukje van de taart. Omgekeerd leidt een gebrek aan vraag ertoe dat te veel mensen aandelen verkopen en niemand bereid is te kopen.

De belangrijkste factor die de vraag naar bepaalde aandelen drijft, draait om het vermogen van een bedrijf om geld te verdienen en uiteindelijk te groeien. Over het algemeen geldt dat als de winst van een bedrijf stijgt, ook de aandelenkoersen toenemen. Aangezien een aandeel een eigendomsaandeel van een bedrijf vertegenwoordigt, willen de meeste beleggers aandelen kopen die in de loop van de tijd zullen toenemen.

Hoewel vaak direct gerelateerd aan het succes van een bedrijf, kunnen andere omstandigheden de aandelenkoers beïnvloeden.

Inkomstentrends

We zullen hier later meer over praten, maar inzicht in het potentieel van een bedrijf voor langetermijnwinsten kan een rol spelen bij de aandelenkoersen die verder gaan dan een succes op korte termijn. Succesvolle bedrijven die de weg hebben vrijgemaakt voor meer winst in de loop van de tijd, lijken meestal geschikt om te investeren.

Economische factoren

De economie van een land kan een rol spelen in de huidige marktprijs van een aandeel. Werkloosheidscijfers, inflatie of bruto binnenlands product kunnen een grote invloed hebben op de aandelenmarkt in het algemeen.

Marktomstandigheden

Elke gebeurtenis die de hele aandelenmarkt beïnvloedt, kan de prijs van een aandeel beïnvloeden. De S&P 500 kan de aandelenkoersen omhoog trekken of in een neerwaartse spiraal brengen, afhankelijk van hoe de index het doet.

Politieke zorgen

Wijzigingen in import- of exportwetten of wijzigingen die een aanzienlijke impact hebben op de economie van een land, kunnen aanzienlijke verschuivingen in de prijzen op de aandelenmarkt veroorzaken. Ook politieke spanningen of nieuwe internationale deals kunnen een rol spelen.

13439 1227259img 621e167c07cef8281 1066738img 621e162136ccf

Hoe verdien je geld met aandelen?

Er zijn een paar basismanieren om geld te verdienen met beleggen in aandelen. U kunt de aandelenmarkt voor u laten werken, kopen en verkopen voor snelle kapitaalwinsten, of aandelen pakken die dividend uitkeren.

Prijswaardering

Als noteringen aan kracht winnen op de beurs, stijgen de prijzen. Wanneer u aandelen tegen lage prijzen koopt en verkoopt wanneer de prijzen hoger zijn, resulteert dit in een meerwaarde, waardoor u het verschil tussen de koop- en verkoopprijs verdient.

Het is nooit zo eenvoudig, maar beleggers hebben de neiging om een ​​van een paar verschillende paden te kiezen wanneer ze geld verdienen door prijsstijgingen.

11976 1161115img 621e16c126f4c

Groeiaandelen

Een optie zijn groeiaandelen, gecategoriseerd op basis van hun potentieel om in de loop van de tijd te waarderen. Investeren hierin is een proces van lange adem en het kan jaren duren voordat het veel vruchten afwerpt. Deze aandelen genereren doorgaans het meeste geld als u bereid bent ze af te wachten.

Hoewel het geen slecht idee is om uw belegging in de gaten te houden, hebben deze aandelen geen aandacht nodig en zullen ze op de lange termijn blijven groeien. Denk aan enkele van de grootste bedrijven ter wereld die klein zijn begonnen en een ongelooflijke groei hebben doorgemaakt sinds ze voor het eerst naar de beurs gingen.

Dag handel

Beleggers die graag van bel tot bel hun handen op de aandelenmarkt houden, zijn wellicht meer geneigd om aan daghandel te doen. In dit geval zoeken handelaren aandelen op verschillende beurzen om op dezelfde dag te kopen en verkopen. Dergelijke aandelen zijn meestal laag in prijs en gevoelig voor marktvolatiliteit die in korte tijd veel veranderingen veroorzaakt.

Deze aanpak is niet voor bangeriken. Beleggers moeten grondig onderzoek doen naar de aandelen met het hoogste groeipotentieel, terwijl ze afwegen hoeveel risico een belegging zal zijn.

dividenden

Naast alle fondsen die zijn verdiend met prijsstijgingen, keren sommige aandelen dividenden uit aan aandeelhouders met een actieve belegging.

Stockdividenden vertegenwoordigen een bedrag in contanten per aandeel. Bedrijven keren doorgaans elk kwartaal dividend uit. Hoewel dividenden slechts een paar procent bedragen, kan het hebben van meerdere aandelen in een bepaald bedrijf nog steeds tot behoorlijke winsten leiden.

Bedrijven zijn niet verplicht om dividend uit te keren. Velen doen dit om de aankoop van aandelen te stimuleren. Dividenden veranderen op basis van de winst en het vermogen van een bedrijf om te betalen, maar veel bedrijven zijn er trots op dat ze regelmatig uitbetalen.

Ondanks de aandelenkoersen biedt deze benadering een relatief stabiele manier om op de aandelenmarkt te beleggen. Dividenden zullen u waarschijnlijk niet rijk maken, maar ze kunnen een extra inkomen opleveren om een ​​andere investering te voeden.

Hoe te beleggen in aandelen?

Er zijn twee wegen die beleggers kunnen volgen als ze naar aandelen kijken: direct eigendom en indirect eigendom.

Direct eigendom

De meest gebruikelijke manier om te beleggen, direct eigendom, draait om beleggen in aandelen, rechtstreeks van de aandelenmarkten zelf. Op deze manier kopen beleggers aandelen (of soms fracties van aandelen) van een bepaald aandeel om vast te houden of om te draaien en te verkopen.

Indirect eigendom

Met indirect eigendom verwerven beleggers aandelen op een iets andere manier. De meest voorkomende vormen hiervan zijn beleggingsfondsen en exchange-traded funds (ETF’s).

Beleggingsfondsen

Een beleggingsfonds biedt verschillende beleggers de mogelijkheid om gezamenlijk fondsen te bundelen om in aandelen, obligaties en meer te plaatsen. Deze collectieve beleggingen worden een portefeuille die stijgt en daalt afhankelijk van het vermogen binnen het fonds. Een geldmanager beslist wat te kopen en te verkopen als dat nodig is.

Iedereen die in een beleggingsfonds belegt, kan zien wat erin zit en wat het doet, maar kan de portefeuille niet veranderen. Gelukkig gaat deze diverse reeks investeringen een heel eind in de richting van het minimaliseren van risico’s. Deze specifieke fondsen worden slechts eenmaal per dag verhandeld.

ETF’s

ETF’s zijn een verzameling van verschillende aandelen of obligaties die meestal binnen een specifieke categorie vallen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om ETF’s te vinden die specifiek zijn voor energie, goud of zelfs cyberbeveiliging.

Sommige van deze aandelen kunnen op zichzelf al duur zijn. Een ETF biedt de mogelijkheid om een ​​stuk van dat aandeel tegen een lagere koers te krijgen. Hoewel handelaren een deel van de ETF bezitten, bezitten ze daarbinnen geen activa.

ETF’s bieden net zoveel flexibiliteit als aandelen en worden verhandeld wanneer de markt open is.

De investering doen

Zodra u klaar bent om uw reis op de aandelenmarkt te beginnen, heeft u de middelen nodig om dit te doen. Een van de gemakkelijkste manieren om in aandelen te handelen, is het opzetten van een effectenrekening.

Makelaarsdiensten fungeren als een medium dat u kunt gebruiken om aandelen in een handomdraai te kopen en verkopen. Een online broker zoals Robinhood maakt het proces zo eenvoudig als een paar klikken. Het beste van alles is dat online brokers beleggen overal mogelijk maken met een computer of mobiel apparaat.

Waar u op moet letten bij het uitzoeken van aandelen

Bij het analyseren van aandelenbeleggingsopties bestuderen beleggers enkele cijfers om te bepalen of ze aandelen moeten kopen of verkopen. Aandelen die voor een bepaald bedrag in dollars worden genoteerd, kunnen spot-on, over- of ondergewaardeerd zijn.

Koers-winstverhouding (P/E)

De aandelen van een bedrijf hebben een koers-winstverhouding die de waarde op de aandelenmarkt in de loop van de tijd weerspiegelt. De waarde komt van een eenvoudige berekening van de aandelenkoers gedeeld door de winst per aandeel. Er is geen definitief nummer of cijfers die aangeven wanneer aandelen moeten worden gekocht en verkocht; Er zijn echter richtlijnen om te overwegen.

Veel beleggers gebruiken de P/E-ratio voor de S&P 500 als basis voor de waarde van een aandeel, waarbij de ratio’s aan beide kanten als hoog of laag worden beschouwd.

Een lage P/E-ratio vertegenwoordigt een waardebedrijf met een voorspelbare strategie. Deze bedrijven handelen onder hun waarde, maar kunnen op korte termijn een aanzienlijk rendement opleveren.

Aan de andere kant wijzen hoge K/W-ratio’s op groeibedrijven die op de lange termijn beter kunnen presteren dan de aandelenmarkt. Deze bedrijven richten zich op het bereiken van de top van een bepaalde branche voordat ze zich richten op winst.

Marktkapitalisatie

Marktkapitalisatie, of marktkapitalisatie, vertegenwoordigt de totale waarde van de aandelen van een bedrijf. U kunt dit aantal verkrijgen door de aandelenkoers te vermenigvuldigen met het aantal uitstaande aandelen.

Deze informatie geeft in veel opzichten de grootte van een bedrijf aan om zijn financiële positie te helpen bepalen.

Large-capbedrijven hebben een marktkapitalisatie van meer dan $ 2 miljard. Velen beschouwen deze bedrijven als stabieler. Deze bedrijven groeien misschien niet zo snel, maar zijn minder riskant dan een onderneming met een lagere marktkapitalisatie. Bijgevolg zijn middelgrote en kleine bedrijven volatieler en kunnen ze groeien.

Prestaties uit het verleden

Sluit bij het beleggen de prestaties van een bedrijf in het verleden op de markt niet uit. Zelfs als ze zich momenteel in een neerwaartse trend bevinden, hebben sommige bedrijven door ervaring aangetoond dat ze kunnen overwinnen en weer kunnen stijgen.

Zijn aandelen een goede investering?

Aandelen bieden een ongelooflijk investeringspotentieel en kunnen tot enorme winsten leiden als ze correct worden uitgevoerd. Hoewel weliswaar zeldzaam, hebben individuen hun financiële doelen bereikt door in de aandelenmarkt te beleggen.

Het spelen op de aandelenmarkt kan een riskante onderneming zijn, en er is ook de mogelijkheid om geld te verliezen. Voordat u een investering doet, moet u altijd uitgebreid onderzoek en due diligence doen om ervoor te zorgen dat u een goede en geen slechte deal aangaat.

Als u niet zeker weet waar u moet beginnen, overweeg dan om beleggingsadvies in te winnen bij een financieel adviseur.

Hoe werken aandelen: laatste woorden

Dankzij moderne technologie is beleggen op de aandelenmarkt toegankelijker dan ooit. Alles wat u nodig heeft om een ​​weloverwogen beslissing over een aandeel te nemen, is niet meer dan een klik verwijderd. Met dit artikel zou je alles moeten hebben wat je nodig hebt om naam te maken in de wereld van aandelen.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Wealth of Geeks.

Jeff Cooper

Jeff is een fan van alles wat met financiën te maken heeft. Als hij niet de wereld aan het veranderen is met zijn blog, kun je hem vinden tijdens een run, een Mets-game, videogames spelen of gewoon spelen met zijn kinderen.

This post Hoe werken aandelen in 2022? Dit is wat u moet weten
was original published at “https://haveyourdollarsmakesense.com/how-do-stocks-work-in-2022/”